Het concept

 

De vuurplaat

Deze is 82cm breed en gemaakt van dik staal ca. 6mm, en wordt door het vuur gelijkmatig verwarmd en houdt door de dikte de warmte ook goed vast. De binnenzijde van de vuurplaat trekt bij een goede temperatuur (ca. 300 graden) iets naar beneden waardoor overtollige olie het vuur in loopt en niet van de buitenkant af druppelt.

De plaat is van onbehandeld staal. Na ingebruikname blijft de plaat ietsje vettig van de olie en zal dus niet roesten. Overtollige olie of bakvocht worden met de spatel in het vuur geschoven. Voor gebruik tijdens het opwarmen met een oude doek met wat olie even schoonvegen en de vuurplaat kan worden gebruikt. Na gebruik doe je hetzelfde tijdens het afkoelen. Omdat de plaat 300 graden wordt is de vuurplaat altijd hygiënisch. Super simpel.

 

De vuurkom

Deze is van dunner staal ca. 2mm. En zit onder de volle breedte van de vuurplaat waardoor het vuur wat in het midden begint geleidelijk onder de plaat ‘zakt’ en de hele plaat perfect verwarmd. Wij adviseren te stoken met droog eikenhout omdat het perfect brand en verwarmd, niet spat maar nog belangrijker, lekker ruikt en smaakt. Je bouwt in de start met ca. 8 houten blokken een wigwam bovenop een klein aanmaakblokje en doet daar gaandeweg zo nu en dan een blokje bij om het vuur goed warm te houden.

Na het eten wordt het een sfeervolle terrasverwarmer en blijft iedereen nog steeds om het vuur heen nagenieten.