Het concept en gebruik

 

De vuurplaat

Deze is 82cm breed en gemaakt van dik staal ca. 6mm, en wordt door het vuur gelijkmatig verwarmd en houdt door de dikte de warmte ook goed vast. De binnenzijde van de vuurplaat trekt bij een goede temperatuur (ca. 300 graden) iets naar beneden waardoor overtollige olie het vuur in loopt en niet van de buitenkant af druppelt.

De plaat is van onbehandeld staal. Na ingebruikname blijft de plaat ietsje vettig van de olie en zal dus niet roesten. Overtollige olie of bakvocht worden met de spatel in het vuur geschoven. Voor gebruik tijdens het opwarmen met een oude doek met wat olie even schoonvegen en de vuurplaat kan worden gebruikt. Na gebruik doe je hetzelfde tijdens het afkoelen. Omdat de plaat 300 graden wordt is de vuurplaat altijd hygiënisch. Super simpel.

 

De vuurkom

Deze is van dunner staal ca. 2mm. En zit onder de volle breedte van de vuurplaat waardoor het vuur wat in het midden begint geleidelijk onder de plaat ‘zakt’ en de hele plaat perfect verwarmd. Wij adviseren te stoken met droog eikenhout omdat het perfect brand en verwarmd, niet spat maar nog belangrijker, lekker ruikt en smaakt. Je bouwt in de start met ca. 8 houten blokken een wigwam bovenop een klein aanmaakblokje en doet daar gaandeweg zo nu en dan een blokje bij om het vuur goed warm te houden.

Na het eten wordt het een sfeervolle terrasverwarmer en blijft iedereen nog steeds om het vuur heen nagenieten.

 

Bakplaat instructie en gebruik

Was de bakplaat met warm water en droog grondig af. Vet de plaat goed in met plantaardige olie en verwarm deze gedurende een uur. Tijdens het verwarmen steeds blijven invetten. De bakplaat van de Cook on Fire is nu klaar voor gebruik. Gebruik de plaat in het begin voor vlees en andere vette voedingsmiddelen, zodat zich een natuurlijk patina ontwikkeld. Het kost enige tijd voordat de bakplaat deze natuurlijke anti-aanbaklaag gevormd heeft.

De bakplaat zal roesten als het niet onmiddellijk na het wassen wordt gedroogd en goed wordt ingevet met plantaardige olie. 

Roest – Als uw stalen bakplaat roest heeft, gebruikt u warm water met baking soda en /of azijn en schrobt met staalwol, totdat u merkt dat de roest verdwenen is.

Nadat u uw stalen bakplaat gereinigd heeft direct weer goed invetten met plantaardige olie.